texnoli

درباره وبلاگ
موضوعات

texnoli

مک بوک پرو ۱۳ اینچی اپل سیلیکون در قابلیت های هوش مصنوعی و درک ماشینی با مک بوک پرو ۱۶ اینچی برابری می کند

شنبه بیست و نهم 9 1399


در حالی که هنوز اپل نیازمند به بهبود رسانی های بیشتری برای رسیدن به حد  مطلوب در پردازشگرهای M1 خود می‌باشد، آزمایش جدیدی نشان می دهد که مک بوک پرو ۱۳ اینچی اپل سیلیکون از لحاظ عملکرد و سرعت در تست سرعت پردازش فرایند های درک ماشینی با مک بوک پرو ۱۶ اینچی مجهز به گرافیک مجزای Radeon برابری می‌کند.

بنچمارک هایی که تاکنون برای نشان دادن عملکرد پردازشگر M1 انتشار یافته است آنقدر فوق‌العاده و تحسین برانگیز بوده است که حتی پیکربندی های مربوط به مک بوک پرو های مجهز به چیپ های بسیار گرانقیمت اینتل را نیز به چالش می‌کشد

این در حالی است که پردازشگر جدید اپل هنوز در اولین روزهای بهبود رسانی خود می باشد و پیش بینی می شود به مرور زمان این عملکرد با بهبود رسانی های لازم تا حد زیادی افزایش قابل توجهی تا حد چند برابر نیز به همراه داشته باشد. بنا به گفته اپل چیپ های M1 قادرند تا حد ۱۱ میلیارد فرایند پردازش داده را در ثانیه انجام دهند.

از طرف دیگر باید گفت که پردازشگر M1 از لحاظ قابلیت های درک ماشینی بهترین هنوز گزینه در میان گزینه های  پرچمدار و فوق پیشرفته نمی باشد.  به عنوان مثال GPU های مجزای ساخته شده توسط شرکت‌هایی نظیر Nvidia می‌توانند از لحاظ قابلیت پردازش و سرعت پردازش داده ها تا حد زیادی از چیپ های پیش گیرند M1 اما این در حالی است که اولین نسل کامپیوترهای اپل سیلیکون فاقد پردازنده گرافیک مجزا می باشند و فقط به پردازنده گرافیک داخلی خود متکی هستند.

آزمایش اخیر که از سوی توسعه دهندگان در شرکت Roboflow صورت گرفت با قصد مقایسه آخرین و جدیدترین پردازشگر ساخت اپل نسبت به پردازشگر قدیمی اینتل انجام شد. نتایج حاصل از این تست به شرح زیر است:

  • مک‌ بوک مجهز به چیپ M1 توانست در ۱۴۹ دقیقه با به کار گرفتن ۸ درصد GPU تست را به پایان برساند.
  • مک بوک مجهز به چیپ اینتل Core i5 توانست در ۵۴۲ دقیقه است تست را به پایان برساند بدون اینکه از گرافیک خود Intel Iris Plus Graphics 645 استفاده کند.
  • مک بوک مجهز به اینتل Core i9 با گرافیک مجزای Radeon Pro تنها در ۷۰ دقیقه توانست با به کارگیری ۱۰۰ درصد مقدار GPU این تست را به انجام برساند.

(0) نظر

مقایسه مک بوک ایر M1 با ویندوز نصب شده در سیستم ARM در یک بنچمارک جدید

شنبه بیست و نهم 9 1399


در تست بنچمارک جدیدی که بوسیه PCWorld انجام شد مشخص گردید که تفاوت زیادی بین عملکرد کامپیوتر های مک مجهز به چیپ M1 و ویندوز نصب شده بر روی ماشین های ARM قابل مشاهده است. در این آزمایش  ویندوز با آخرین نسخه اپلیکیشن های ۶۴ بیتی  x86 از طریق یک امولاتور نصب شده بود.

در آزمایشی که به وسیله سایت PCWorld انجام شد مایکروسافت سرفیس پرو ایکس با کامپیوتر مک مجهز به چیپ M1  با هم مقایسه شدند.  لازم به ذکر است که هر دو وسیله ها به پردازشگر های ARM مجهز بودند.

از آنجایی که ماشین های مجهز به ARM اندکی هستند که به طور اوریجینال برنامه ویندوز بر روی آنها نصب شده باشد تنها دو گزینه در این مورد انتخاب شده است که عبارتند از چیپ Qualcomm’s Snapdragon 8cx و چیپ نسل ۲ Qualcomm’s Snapdragon 8cx،  زیرا سرفیس پرو ایکس یکی از تنها وسایلی است که در همکاری با شرکت کوالکام مجهز به چیپ های SQ1 و SQ2 است.

در این آزمایش بنچمارک مک بوک ایر M1 توانست در هر دو تست Geekbench 5 تک هسته ای و چند هسته ای سرفیس پرو ایکس را شکست دهد. از این قرار که لپ‌تاپ جدید اپل توانست امتیاز ۱۷۳۰ برای فرایند های تک هسته ای در مقابل امتیاز سرفیس‌پرو با امتیاز ۱۰۰۰ آن را شکست دهد.

همین طور در تست چند هسته‌ای مک بوک ایر توانست با امتیاز ۷۴۵۴ سرفیس پرو ایکس را با ۲۷۳۴جا بگذارد. در آزمایش تبدیل فایل های ویدیویی  مک بوک ایر توانست یک ویدیو ۱۲ دقیقه‌ای با کیفیت ۴K را به کیفیت ۱۰۸۰، شش برابر سریع تر از سرفیس پرو ایکس تبدیل کند.

لازم به ذکر است در این تست، از آنجایی که ویندوز از طریق یک امولاتور ۶۴ بیتی که در مرحله بتا به سر می برد نصب شده است  چندان عملکرد واقعی سرفیس پرو ایکس را نشان نمی‌دهد و از آن جهت نمی‌تواند مقایسه کاملاً برابر منصفانه ای باشد.

از طرف دیگر از آنجایی که ویندوز کاملاً با ماشین های مجهز به چیپ های ARM از لحاظ سخت افزاری تطابق و سازگاری ندارد و برای آنها طراحی نشده است این تفاوت عملکرد میان مک بوک پرو و سرفیس پرو ایکس منطقی به نظر می رسد.

(0) نظر
X